QUÈ ÉS L'ESPAI COGITIU?

L'espai cognitiu és un lloc on setmana rera setmana trobaràs exercicis per l'estimulació cognitiva. Són una sèrie d'exercicis que hauràs de completar per mantenir el teu cervell actiu. INSCRIU-TE. No deixis que el teu cervell s'adormi!!

A CADA PESTANYA TROBAREU ELS LINKS ALS DIFERENTS EXERCICIS.

divendres, 27 de març del 2015

MEMÒRIA-4, FIXACIÓ-2, MEMÒRIA DE TREBALL

La memòria de treball consisteix en usar la memòria de fixació per realitzar una sèrie de tasques consecutives, relacionades o no entre elles. Per tant en ella intervé l'àrea de les funcions executives.

Per practicar i avaluar el més senzill és seguir una sèrie d'ordres que es dicten o llegeixen i després cal executar les ordres de manera correcte. NO ES TRACTA DE PRIMER LLEGIR o DICTAR UNA ORDRE i FER-LA, SINÓ DE LLEGIR-LES o DICTAR-LES TOTES DE COP.

Exposem 4 exercicis d'aquest tipus. Són senzills, per tant si hi ha errors cal posar-se en contacte amb el metge de família o amb un neuròleg o neuropsicòleg.

Exercici 1
Cal deixar llegir o dictar totes les ordres de cop i després realitzar l'exercici. Cal repetir les ordres fins que la persona digui que ja ho ha entès.
1.- Agafa un paper.
2.- Pega'l en 2 parts iguales.
3.- Torna'l a plegar en 2 parts iguales.
4.- Desplega'l
5.- Talla'l seguint les línies que han deixat els plecs.

Exercici 2
Cal deixar mirar els dibuixos i seguir les indicacions que s'hi mostren de manera gràfica en el mateix ordre. Cal preguntar-li a la persona si ja ho ha memoritzat abans que ho comenci a fer.



Exercici 3
Cal deixar llegir o dictar totes les ordres de cop i després realitzar l'exercici. Necessitaràs llapis i paper. Cal repetir les ordres fins que la persona digui que ja ho ha entès.
1.- Escriu una lletra al paper.
2.- Escriu una paraula que comenci per la lletra que has triat.
3.- Escriu una paraula que comenci per la última lletra de la paraula que has escrit abans.
4.- Escriu una paraula que tingui les mateixes lletres que la primera paraula però no sigui la mateixa paraula.

Exercici 4
Cal deixar llegir o dictar totes les ordres de cop i després realitzar l'exercici. Necessitaràs llapis i paper. Cal repetir les ordres fins que la persona digui que ja ho ha entès.
1.- Fes un dibuix amb 4 ratlles rectes.
2.- Fes un dibuix amb 2 ratlles rectes i dos cercles.
3.- Fes un dibuix amb 4 cercles.
4.- Fes un dibuix amb 2 cercles i quatra ratlles rectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada